03.jpg
06.jpg
02.jpg
07.jpg
10.jpg
12.jpg
05.jpg
09.jpg
04.jpg
11.jpg
08.jpg
18.jpg
16.jpg
15.jpg
19.jpg
14.jpg
17.jpg
22.jpg
20.jpg
21.jpg
25.jpg
26.jpg
13.jpg
23.jpg
27.jpg
28.JPG
29.JPG
01.jpg
24.jpg
dsc_0348.JPG
fullsizerender.jpg

De historie van Altena Yachting

Een bedrijf met een hart, met liefde voor het vak. Een bedrijf ook, waar ambachtelijk vakmanschap nog alle kansen krijgt. Met als resultaat een groot aanbod van schepen, die niet alleen technisch in perfecte staat verkeren, maar ook qua afwerking en uitrustingsniveau tot de top behoren.

Altena Yachting heeft zich, sinds de oprichting in 1969, ontwikkeld tot een betrouwbare leverancier van plezierjachten, die wereldwijd worden afgezet.
Met een brede range aan modellen en uitvoeringen. Luxe motorjachten, variërend van binnenwaterjachten (CE-C) en kustwaterkruisers (CE-B), tot zeewaardige jachten (CE-A). Altena kan aan iedere vraag voldoen, met schepen voor de rivieren, de Franse kanalen en voor zee en het ruigere water.
Alle werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd. Vanaf het ontwerp en de bouw, tot en met de interieurbouw, de uitrusting en alle (motor)technische aspecten.

Gerard Pols startte Altena Yachting als hobby, na een schriftelijke cursus "scheepsdieselmotoren" werd zijn interesse voor de scheepsbouw aangewakkerd en op zeker moment besloot hij zijn eigen jacht te gaan bouwen. 
Een 9½ meter lange kruiser moest het worden en alle vrije uurtjes werden besteed aan de verwezelijking van een droom, samen met zijn vrouw Jo en de kinderen.
Maar nog voor de boot te water kon worden gelaten meldde zich een koper voor het jacht en met de verkoop had Gerard Pols het startbedrag voor zijn eigen bedrijf bij elkaar. De oprichting van Altena Yachting was een feit.
Het begin van een mooie - en naar later zou blijken - succesvolle carière in de scheepsbouw.

Door op een foto te klikken kunt u deze vergroten.