Altena 61′ OC

Altena 61′ Open Cockpit

Top design

De Altena 61’ OC (open cockpit) is een goed geproportioneerd motorjacht, gecombineerd met traditionele en moderne elementen. De rondspant romp heeft een moderne spiegel, klassieke waaiersteven en een lichte zeeg. Rvs dorades en een scheepsbel op de boeg zorgen voor een mooi klassiek contrast tegenover de moderne vormgeving van het stuurhuis met zijn grote ramen. De brede gangboorden liggen op gelijk niveau met achterdek en voordek, ze zijn omgeven door een robuuste rvs zeereling, wat de veiligheid ten goede komt. Om van het uitzicht te kunnen genieten, heb je de keuze uit de voorkajuit met geïntegreerde bank, vanaf waar je het voordek op kunt, óf de royale spiegelbank in de open kuip. Het zwemplateau is te bereiken via één van de twee trappen in de spiegel.

Betrouwbare technologie

De lazarette is toegankelijk door een grote elektrisch-hydraulisch bedienbare klep, die omhoog wordt gehouden door twee robuuste hydraulische cilinders. Er is een kraantje aanwezig om de fietsen en de bijboot van en aan boord te hijsen. Voor de fietsen is plaats genoeg.

Vanuit deze ruimte is via een kneveldeur de machinekamer te bereiken. Hier is alle techniek goed bereikbaar voor controle en onderhoud. Voor een snelle inspectie is de machinekamer ook te betreden via een luik in de kuipvloer. De machinekamer heeft traanplaat op de vloer en platen, voorzien van gaatjes, tegen de wanden en het plafond. Hier achter is het isolatiemateriaal aangebracht. Er zitten twee John Deere dieselmotoren van 230 pk in met 6 cilinders. Ook zitten er waterafscheiders in voor de twee voortstuwingsmotoren. Het water wordt onder water afgevoerd en alleen de uitlaatgassen verdwijnen via de uitlaat in het achterschip, dit zorgt voor een enorme geluidsreductie. Daarnaast is een brandstofcentrifuge aanwezig, die de brandstof vanuit de tanks laat circuleren. Hierdoor wordt de kans op bacterievorming in de diesel verkleind. Op een paneel in de machinekamer zitten de analoge motorinstrumenten. Het schip is voorzien van een CAN bus systeem, waardoor alles is geïntegreerd in een centraal bedieningssysteem van Yachtcontrol. Dit is bedoeld als back-up, mocht er sprake zijn van een storing in het boordnet. De accu’s, laders en omvormers staan op een koele plek buiten de machinekamer opgesteld.

Met de afstandsbediening van Hydronautica is het schip zelfs van een afstand te besturen. De stuurstand bestaat uit maar liefst drie grote displays. Hier is dan ook zo ongeveer alles op af te lezen en te bedienen, van navigatiegegevens van de Simrad-apparatuur tot de motorgegevens en het boordnet. Verder zit er op het dashboard een gashendel, het stuurwiel en de bedieningen van de hydraulische boeg- en hekschroef.

De Altena 61’ OC heeft met ca. 1400 toeren een mooie kruissnelheid van zo’n 14 km/uur bij een verbruik van 11 liter per uur per motor. Vanaf 1500 toeren gaat het voorschip iets omhoog en neemt ook de hoogte van de hekgolven toe.

Ruim interieur

De Altena 61’ OC heeft een ruim stuurhuis, een grote keuken en twee hutten met eigen badkamer. De salonbank komt uit een meubelzaak en is zo opgenomen in het interieur, dat je niet ziet dat het een losse bank is. De taupekleurige lederen bekleding van het meubel komt dan ook terug in de stuurstoel en de passagiersbank. Het zicht vanuit de luxe stuurstoel is perfect, mede dankzij de fraaie ronde hoekramen vooraan en de lage betimmering. Samen met de eiken vloer en kersen betimmering is er een prettige sfeer gecreëerd. De trap aan bakboord daalt af naar de centraal geplaatste keuken en dinette benedendeks. Hier heb je wat meer privacy. Aan de dinette kan met vier personen gegeten worden. De grote keuken heeft een witte uitvoering, die in de hoekopstelling aan bakboord is geplaatst. De gastenhut heeft alle benodigdheden, namelijk een ruim tweepersoonsbed, goede kastruimte, voldoende lichtinval, ventilatiemogelijkheden en een vluchtluik. In de badkamer is de wand tussen de douchecabine en de gastenhut van melkglas. Dit zorgt voor extra lichtinval.

Specificaties Altena 61’ OC

Lengte 18,53 meter
Breedte 5,30 meter
Diepgang 1,45 meter
Doorvaarthoogte Ca. 6,50 meter
Kruiplijnhoogte Ca. 5,00 meter
Materiaal Staal grade A, gestraald
Romp vorm Rondspant
CE-klasse A
Motorisering 2 x John Deere 6 cilinder à 230 pk

Meer informatie over dit model? Stuur ons een e-mail.