Doggersbank 67′ Offshore
by Altena

The legend is back !

Doggersbank 67′ Offshore by Altena

Top design

Met de Doggersbank 67’ Offshore by Altena brengt Altena Yachting in samenwerking met Vripack deze legende terug op de internationale wateren. Uiteraard is het schip voorzien van  de nieuwste technische voorzieningen en motoren die voldoen aan de huidige milieu eisen.

Het exterieur is ook subtiel gewijzigd, waardoor het schip moderne accenten heeft, maar haar karakteristieke robuuste uitstraling heeft behouden.

Met meer ruimte en volume voor het interieur dan andere ontdekkingsreizigers van vergelijkbare grote, is de Doggersbank 67’ Offshore by Altena uitermate geschikt voor avontuurlijk ingestelde eigenaren.

Zo heeft het schip door haar rondspant onderwaterschip uitstekende vaareigenschappen op zee, maar is het schip ook eenvoudig te manoeuvreren in bijvoorbeeld een haven door de draadloze afstandsbediening, waarmee de motoren en hydraulische boegschroef kan worden bediend. Ook de dekruimtes buiten zijn voor haar afmetingen zeer ruim te noemen, zo ook de Flybridge en het achterdek boven, waar ruimte is voor het plaatsen van een tender van maximaal 4.80 meter.

Het interieur van dit schip wordt geheel naar de wens van de klant gemaakt, waarbij de keuzes voor vormgeving en te gebruiken materialen worden besproken met de klant en interieurontwerpers. Zo kan het schip worden uitgevoerd met een interieur, dat plaats biedt aan zes gasten in drie elegante hutten benedendeks. Het bouwpakket van het schip is compleet opnieuw ontworpen, waardoor de doorlooptijden voor het produceren van het schip worden verkort. Voor diegene, die op zoek is naar nog meer autonomie op zee buiten het standaard bereik van 1750 nm, is er de mogelijkheid om het schip uit te rusten met een grotere tankcapaciteit om aan specifieke eisen te voldoen.

Betrouwbare technologie

De Doggersbank 67’ Offshore by Altena, is een stoer en degelijk gebouwd schip, voorzien van een stalen rondspant onderwaterschip en een aluminium opbouw, waardoor het schip een CE-A keuring gemakkelijk doorstaat en tevens is het voorzien van een CVO certificaat. De meer dan 50 jaar ervaring van Altena Yachting ziet u terug in de  kwaliteit en het afwerkingsniveau van het gehele schip.

Zo wordt er gebruikgemaakt van de beste materialen en producten  voor de Nederlandse jachtbouwindustrie, waardoor u als eigenaar eenvoudig servicepunten kunt vinden over de gehele wereld om bijvoorbeeld onderhoud te laten plegen tijdens een lange zeereis. Met het geïnstalleerde Yachtcontrol systeem is het bijvoorbeeld mogelijk om via TeamViewer snel en adequaat eventuele storingen op te sporen en te verhelpen.

Zo is de “Doggersbank” als een Leatherman van het bekende  “Zwitserse zakmes”, zegt Vripack co-creative director Bart Bouwhuis. “Het is solide, strak, goed ontworpen en klaar om te presteren onder elke omstandigheid”. De Doggersbank 67’ Offshore by Altena is een no nonsens schip, wat je ziet is wat je krijgt.

Ruim interieur

De indeling van de Doggersbank 67’ Offshore by Altena is geheel naar wens van de klant in te delen.

Het achterdek is voorzien van een grote vaste tafel en bank.

Via een openslaande pui, komt u binnen in de salon en aansluitend de keuken. Via een opstap bereikt u het stuurhuis, deze is voorzien van een royale stuurstoel met geïntegreerde autopiloot bediening, een compleet dashboard met geïntegreerde communicatie- en boot navigatieapparatuur,  bank en tafel.

De Flybridge is te bereiken via een trap op het achterdek en een trap in het stuurhuis. Tevens kunt u vanuit het stuurhuis met een trap naar beneden, waar u onder in de accommodatie komt. Deze accommodatie is voorzien van twee gastenhutten en  een gasten badkamer. De eigenaarshut heeft een eigen badkamer en walk-in closet.

De Flybridge geeft veel ruimte en privacy om te loungen en is voorzien van een dekkraan, om de tender te water te laten. Op het hogere gedeelte van de Flybridge is de buitenstuurstand geplaatst met luxe kuipstoel en wederom veel zitruimte.

Het voorschip is voorzien van een Portugese brug en een ankerplateau, waarop het ankergerei is geïnstalleerd. Het achterschip is voorzien van een ruim zwemplateau.

Specificaties Doggersbank 67’ Offshore by Altena

Lengte 20,62 meter
Breedte 5,65 meter
Diepgang Circa 1,70 meter
Doorvaarthoogte Circa 9 meter
Kruiplijnhoogte 5,25 meter
Materiaal Romp: Staal grade A, gestraald. Opbouw: aluminium, zeewaterbestendig
Romp vorm Rondspant inclusief bulbsteven
CE-klasse A
Motorisering 2 x John Deere 6068SFM85, M1 rating (249 pk/ 186 kw @2400 rpm)