DE VRYBURG

DE VRYBURG IS EEN PRACHTIG SCHIP,
OVERAL WAAR ZIJ KOMT TREKT ZIJ DE AANDACHT
HET SCHIP IS ONTWORPEN DOOR PIETER BEELDSNIJDER

VRYBURG

Top design

De Vryburg PB 61’ by Altena is een door Pieter Beeldsnijder ontworpen, goed geproportioneerd minimega jacht, gecombineerd met traditionele en moderne elementen. De rondspant romp heeft een moderne spiegel, klassieke waaiersteven en een lichte zeeg.
De brede gangboorden liggen op gelijk niveau met het achter- en voordek en zijn omgeven door een robuuste rvs zeereling, wat de veiligheid ten goede komt.
De Fly is te bereiken via een trap vanuit het stuurhuis en biedt ruimte voor een stuurstand met ruime zit, een bootkraan met bijboot, een eventuele motor aan dek is ook mogelijk.
Het zwemplateau is te bereiken via een trap aan de spiegel.

Betrouwbare technologie

In 1695 bouwde de Verenigde Oost-Indische Compagnie de Vryburg in de stad Middelburg. In die tijd was het heel gewoon dat een schip niet terugkeerde van een reis naar het Oosten. De Vryburg bleek veerkrachtig. Dit schip was 27 jaar in dienst en maakte vele succesvolle rondreizen.
In 2015 is de eerste Vryburg PB 61’ by Altena gebouwd.
Het schip is een echte eyecatcher door de stoere look en het robuuste design. Als u de salon en hutten binnenstapt, vindt u een verrassend licht en luxueus interieur, met alle moderne gemakken die men zich maar wensen kan. Het geavanceerde rompontwerp zorgt voor een lager brandstofverbruik, wat in combinatie met de grote brandstoftanks Atlantische reizen mogelijk maakt.
Bij de Vryburg PB 61’ by Altena ligt onze focus op onze 3 kernwaarheden: comfort, veiligheid en natuurlijk geluk.
Comfort is overal aan boord van een Vryburg schip. Dit begint met een ruime salon, uitgerust met een scala aan voorzieningen. Ook in de andere cabines hebben we ons gericht op comfort.
Veiligheid zit in ons DNA en we richten ons erop vanaf de eerste tot de laatste schroef. Dit begint met een echt zeewaardig, rond bilge rompontwerp. Hoewel veel van de apparatuur zeer geavanceerd is, zullen we alleen werken met leveranciers die een uitstekende staat van dienst hebben.
Geluk is de reden waarom mensen in de eerste plaats varen. Onze jachten kunnen worden gevaren met een bemanning van slechts 2 personen, wat u veel flexibiliteit en vrijheid geeft. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u in stilte van uw reis kunt genieten door middel van uitgebreide geluid reducerende maatregelingen.

Ruim interieur

De Vryburg PB 61’ by Altena heeft boven een ruime salon met sofa en vaste tafel, ruime kombuis en een stuurhuis met 2 vaste stuurstoelen.
Alles op 1 vloerhoogte, zonder trappen. Vanuit de stuurhut kun je naar beneden.
Beneden is voorzien van 2 hutten (1x stapelbed en 1x V-kooi), voor de gasten is er een aparte badkamer.
Een zeer ruime eigenaarshut en eigen badkamer, voorzien van wasmachine en droger.
Plafonds zijn uitgevoerd in een soft materiaal, waardoor het warm aanvoelt.
De machinekamer is toegankelijk vanuit de slaapkamer en een luik op het achterdek.
Door houtmateriaal te combineren met witte elementen, ontstaat er een klassiek-modern interieur, wat warm en gemoedelijk aanvoelt.

Specificaties Altena Vryburg PB

Lengte 18,60 meter
Breedte 5,55 meter
Diepgang 1,45 meter
Doorvaarthoogte 8,5 meter
Kruiplijnhoogte 5 meter
Materiaal Scheepsbouwstaal grade A,
Romp vorm Rondspant
CE-klasse A
Motorisering 2x John deere 6 cilinder à 158 pk
Lengte 17,50 meter
Breedte 5,55 meter
Diepgang 1,45 meter
Doorvaarthoogte 8,5 meter
Kruiplijnhoogte 5 meter
Materiaal Scheepsbouwstaal grade A,
Romp vorm Rondspant
CE-klasse A
Motorisering 2x John deere 6 cilinder à 158 pk