ALTENA SERVICES

ALTENA BOAT CARE

Altena Boat Care is een ‘Full Service‘ reparatiewerf met mogelijkheden voor winterstalling.
Altena Boat Care heeft het keurmerk HISWA Certified Yachtservice.
Uw jacht moet goed worden onderhouden. Niet alleen vanuit veiligheidsoverwegingen, maar ook kijkend naar het milieu. Dan wil je ook zeker weten dat het bedrijf, die de werkzaamheden aan uw jacht uitvoert, een professioneel bedrijf is. Een bedrijf met kennis van zaken. Jachtservicebedrijven kunnen daarom het kwaliteitskeur ‘HISWA Certified Yachtservice’ bemachtigen. Dankzij vaste protocollen en controles is de watersporter verzekerd van zorgvuldig en vakkundig werk volgens kwaliteitsnormen.
Jachtservice bedrijven bieden veel verschillende diensten: winterstalling, schilderwerk, reinigen van de romp, motoronderhoud en reparatie, onderhoud en reparaties aan elektra- en gas installaties en nog veel meer. Elk van die werkzaamheden is een specialisme op zich. Veel HISWA jachtservicebedrijven bieden al die diensten op professioneel niveau aan.
Een HISWA Certified Yachtservice bedrijf levert kwaliteit en dat is aantoonbaar doordat deze bedrijven werken volgens vastgestelde protocollen. Zo is hun werkwijze controleerbaar en weet u wat u krijgt.
De HISWA Certified Yachtservice bedrijven werken met protocollen voor o.a.:
• Motoronderhoud
• Winterberging
• Gasinstallaties
• Onderwaterschip
• Scheepsdieselonderhoud
• Veilig hijsen
• Onderhoud vaartuig
• HISWA Haven- en Werfreglement
De gecertificeerde HISWA bedrijven worden door een externe organisatie gecontroleerd en beoordeeld. Zo krijgt elk deelnemend bedrijf een inspecteur op bezoek om na te gaan of men aan alle gestelde voorwaarden voldoet. Onprofessionele toestanden worden zo voorkomen en daar hoort bij dat het transparant is welke diensten worden aangeboden, welke werkzaamheden daar bij horen en wat de klant mag verwachten.
Natuurlijk worden verder de HISWA Algemene Leveringsvoorwaarden toegepast en worden opdrachten aan u bevestigd. De HISWA Voorwaarden zijn in overleg met consumentenpartijen samengesteld en zorgen zo voor heldere afspraken. Wel zo duidelijk!
Tips
• Laat regelmatig onderhoud plegen, dat verkleint de kans op storingen en voorkomt hoge kosten en onnodige belasting van het milieu
• Een goed onderhouden schip is een veilig schip
• Geef zo precies mogelijk aan welke klus uitgevoerd moet worden
• Vraag om een duidelijke offerte van de uit te voeren werkzaamheden
• Maak duidelijke afspraken over de reikwijdte van het werk en de oplevertijd
• Vraag bij grote klussen de ondernemer aan boord te gaan kijken
• Vraag of het bedrijf HISWA lid is! Dan weet u of men de HISWA Algemene Voorwaarden hanteert
Altena biedt nog veel meer:
Winterstalling:
Zowel binnenstalling (verwarmd) als buitenstalling. De totale oppervlakte van de bedrijfsterreinen is 10.000 m2. De gebouwen waarin onze werkplaatsen, kantoren, kantine en magazijn zijn ondergebracht hebben een oppervlakte van 4.000 m2.
Altena Boat Care levert een uitgebreid programma van onderhoud, schilderwerk tot het inbouwen van apparatuur.
Betimmeringen:
Op maat gemaakt interieur en vakkundig afgekitte teakdekken geven het houtwerk een doordachte en fraaie uitstraling.
Stoffering:
Wij verzorgen de complete stoffering van het interieur, waarbij u de keuze heeft uit o.a. stof, leer, Alcantara, zijde en nappa.
Schilderwerk:
Door een goede conservering, verkregen door stralen, twee-componenten-coating, twee-componenten- plamuur en een dubbele aflaklaag, wordt het behoud van uw jacht gewaarborgd.
Staal- en RVS werk:
Ook kunnen wij op onze straal afdeling alle soorten verbouwingen uitvoeren en tevens complete casco’s bouwen van staal en/of aluminium.
Vraag geheel vrijblijvend een offerte op, of kom langs op onze werf